Om oss

Petite Olivia är ett svenskt varumärke känt för sina exklusivt handgjorda rosetter. Barn som vuxna, från världens alla hörn, bär rosetterna! 

Året var 2012 och Johanna Engbergs dotter Olivia var 2,5 år gammal. Mode och detaljer är en passion för Johanna som arbetat i modebranschen sedan hon var 14 år, hon har arbetat för stora modeföretag och skapat en grund för att gå sin egen väg. Överallt letade Johanna efter den perfekta rosetten i de rätta kulörerna, men det man inte hittar, skapar man och så föddes vår första rosettdesign. Idag är Petite Olivia ett världskänt varumärke och säljs bla på ILLUM Copenhagen och på Sollidens Slott.

Rosetten är omtyckt av många och syns frekvent i media och gillas av influensers, kändisar och kungligheter.

Som mamma till tre döttrar, är livet fullt med inspiration och Petite Olivia utvecklar ständigt såväl baby, barn- och women-avdelningen.

Allt är möjligt och Johanna vill ha det bästa, varenda detalj ska vara perfekt liksom alla produktionsled. Med ett stort sortiment, med runt 70 färgnyanser, finns det något för alla. Johannas måtto är There’s no limit out there och Nu kör vi, att leva positivt vill hon smitta av sig till alla kunder. När man bär Petite Olivia ska man känna att man valt något man älskar och känna att man bär det där lilla extra.

Varumärkets produktion är skapat under rätt förutsättningar, materialen är OEKO-TEX®-märkta och spännena kromfria. Vi producerar våra styles i Sverige, Kina och Italien.

Du kan handla direkt i vår webshop eller hos någon av våra 89 återförsäljare världen över.

Vill man uppleva något unikt, så kan vi rekommendera dig att ta dig till Båstad och besöka Sveriges rosettbutik där du finner rosetter i överflöd. En unik butik, som har öppet 5 dagar i veckan, tisdag-lördag kl 09-16, på Continental Båstad, Köpmansgatan 93.

Det här säger våra kunder om Petite Olivia:

”Super kvalité, håller formen!” 

”Tycker ni har en unik produkt som står ut i mängden.”

”Bästa servicen och så fina accessoarer!”

”Bästa rosetterna på marknaden. Ypperlig kvalité!”

”Jag gillar att handla av er, ni är så positiva och hjälpsamma. Snabb leverans och personligt bemötande. ”

”Absolut finaste rosetterna och bästa personalen. ”

”Otroligt bra kundservice! ”

”Längtar tills jag kan komma och besöka er på Continental! ”

”Mest underbara rosetterna och otroligt bra kundservice! ”

”Tackar för ett mycket trevligt bemötande jag fick idag när jag besökte din butik. Kommer att komma tillbaka o köpa utav dina SUPERFINA ROSETTER- Kan rekommendera denna butik! ”

”Kan varmt rekommendera ett besök i Båstad.”

”Petite Olivia är pricken över i:et! ”

 

Samarbeten

Sedan 2019 har Petite Olivia samarbetat med Bröstcancerfonden och donerat intäkter från vår rosettförsäljning till organisationen som arbetar med forskning och ger stöd till de drabbade. Ett samarbete som betyder mycket för så många och som vi är stolta över att vara del utav! Vi samlade in 32000:- förra året.

Petite Olivia är även stolta över vårt samarbete med World Childhood Foundation och vill tillsammans med våra kunder göra skillnad för våra barn, vår framtid. Bär dessa rosetter och skapa en trygg och fin framtid tillsammans med oss!

Med tennis som en naturlig puls i vår by Båstad tar vi sedan år 2019 fram den officiella tennisrosetten. Rosetten pryder världskända tennisspelare och organisatörer under Swedish Open / Nordea Open och även Stockholm Open.

Kvinnoboenden – vi har sedan start samarbetat med kvinnoboenden, det finns inte mycket som går upp mot att att se när en liten rosett i en söt presentpåse skapar ett leende hos ett barn som har det svårt. Att vi ger till dem som kämpar, betyder allt. Vi vill så ett frö om en bättre framtid, med ord och uppmuntran i en upplevelsemiljö kan vi påverka likt Pippi Långstrump.

Hållbarhet

Som modeskapare i en bransch som ständigt behöver förbättras arbetar Petite Olivia aktivt för att utveckla nya designs och materialval, för att försäkra oss om en säker framtid för våra barn.

Med våra OEKO-TEX®-märkta material kan vi stolt garantera att varje komponent i materialet har godkänts i tester för skadliga ämnen, både för människa och miljö. Testerna utförs av ett oberoende OEKO-TEX®-institut där det tas hänsyn till flertalet reglerade och icke-reglerade ämnen.

 

”Jag har arbetat med mina fabriker i 9 år, att vi nu tar produktionen till en ny nivå känns helt fantastiskt. I Corona-tider som dessa skakas modebranschens produktion till, därför är jag så tacksam över den täta kommunikation jag har med mina producentländer och kan därav fortsätta kontrollera min produktion som jag alltid gjort. För att kunna skapa de nya styles vi vill under våren 2021, väljer vi att även producera inhouse här i Båstad. Stay tuned!” – Johanna Engberg

 

 

KONTAKTA OSS

J FASHION AB

PETITE OLIVIA

Köpmansgatan 93, Båstad

Telefon: 0725-252614
Kundtjänst: Maila oss till [email protected]

E-post: [email protected]

Org.nr: 559166-2936

ÅTERFÖRSÄLJARE – SVERIGE & INTERNATIONELLT

Johanna Engberg

E-post: [email protected]